27 вересня 2018 р.

Натхненно готуємось до Всесвітнього дня бібліотекаря


Якщо раніше професія бібліотекаря асоціювалася з сірими мишами та синіми панчохами, то в сучасному світі образ бібліотекаря набуває все більшої чарівності. Автори та режисери наділили бібліотекарів надздібностями, знанням великих таємниць та нетривіальною зовнішністю. А як виглядає сучасний бібліотекар у реальному житті?

До Всесвітнього дня бібліотекаря ми підготували для користувачів нашої книгозбірні плакат-шарж "Хто такий бібліотекар?", який руйнує всі рамки та стереотипи і доказує, що сучасний бібліотекар - це:
·        Універсальний фахівець, який володіє професійними навичками та застосовує у своїй діяльності знання і вміння з інших професій.
·        Перш за все, це професіонал, який постійно підвищує свій рівень знань і умінь.
·        Це людина, яка знає що знайти, де знайти, коли шукати і як це застосувати.
·        Бібліотекар володіє знанням комп’ютерних програм, як психолог і оратор вміє розповідати, переконувати, вести діалог, просто слухати.
·        Бібліотекар працює тільки з перевіреними джерелами інформації, проаналізувавши весь фонд бібліотеки, видасть тільки достовірну і потрібну вам інформацію.
·        Бібліотекар як сценарист пише сценарії заходів, як журналіст володіє мовою, пише блоги, статті в газети, ділиться досвідом у фахових журналах, як режисер втілює текст сценарію, як актор грає роль для читачів, як аніматор перевтілюється в казкового персонажа.
·        Як творча людина, бібліотекар втілить в життя свої задуми, оригінально оформить виставку, приміщення, про що ви можете пересвідчитись, завітавши до нас в бібліотеку!


Одним словом, сучасні бібліотекарі – творчі, активні, ініціативні та винахідливі особистості. Для того, щоб це побачити, треба просто прийти в нашу бібліотеку!



Немає коментарів:

Дописати коментар