10 березня 2017 р.

«Тарас Шевченко – любов і святиня українського народу»

Учора, 9 березня 2017 р. у м. Берестечко, на Тарасовій площі відбулися урочистості з нагоди вшанування 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Бібліотекарі, працівники БК та міської ради, вчителі та учні ЗОШ І-ІІІ ступеня уже традиційно поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка. Саме там, біля Кобзаря, учні декламували його поезії, згадували найяскравіші фрагменти з життя безсмертного сина українського народу, а ще читали вірші сучасних поетів про нього:

Кобзаре! Тарасе! Планета пульсує!
Ти разом із нами, все бачиш і чуєш
Ти – дух наш до волі, щоб в гідності жити,
Живеш в кожнім серці, що здатне горіти.


На святкуванні 203-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка був присутній настоятель Свято-Троїцького Собору отець Дмитрій та церковний хор. Отець Дмитрій відправив молебень, а також побажав усім нам Божої благодаті та миру.




З промовою виступила Берестечківський міський голова В.В. Залевська. Вона продекламувала вірш Шевченка «Борітеся – поборете» із закликом єдності та згуртованості, вшановуючи пам’ять усіх, хто загинув у серці нашої держави, відстоюючи майбутнє України, поки:

...на оновленій землі
 Врага не буде, супостата,
 А буде син і буде мати,
 І будуть люди на землі.

На завершення урочистостей міський голова звернулася до присутніх із словами вдячності за участь у літературно-мистецькому святі.



Для відвідувачів працівники міської бібліотеки для дорослих запропонували книжкову виставку "Тарас Шевченко - велет українського слова".




Немає коментарів:

Дописати коментар