13 вересня 2017 р.

Участь у семінарі «Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ» (м. Луцьк)

7 вересня 2017 р. у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга.

У заході взяли участь фахівці районних, міських та обласних бібліотек Волинської області. Горохівський район представляли директор Горохівської ЦБС Єлісєєва Ольга Василівна, завідуюча Сенкевичівської бібліотеки Голюк Інна Вікторівна та бібліотекар Берестечківської міської бібліотеки Шморгун Іванна Олександрівна.



Активісти Всеукраїнської екологічної ліги поділилися досвідом проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення, представили програми діючих акцій, конкурсів та інших інформаційно-просвітницьких заходів, які систематично проводить Всеукраїнська екологічна ліга.



Бібліотекам було запропоновано долучитися до соціально-корисної справи у сфері підвищення рівня екологічної освіти та культури громадян. Учасникам розповіли про необхідність впровадження засад збалансованого розвитку в Україні та перспективи розвитку регіону у цьому напрямку.


Було відзначено важливість та необхідність поширення літератури природоохоронного спрямування. Всеукраїнська екологічна ліга зініціювала видання тритомної «Екологічної енциклопедії» - широкопланового науково-довідкового видання, в якому, на основі досягнень національної та світової екологічної науки, подано сучасну інформацію про всі її галузі. Районним, міським бібліотекам області з нагоди 20-річчя Всеукраїнської екологічної ліги було подаровано третій том «Екологічної енциклопедії» (1, 2 том ми отримали раніше), і комплект літератури природоохоронного спрямування.
 
Запрошуємо наших користувачів ознайомитися із змістом "Екологічної енциклопедії", тепер вона знаходиться у читальному залі книгозбірні.
Бібліотекарі виявили зацікавленість у співпраці з Всеукраїнською екологічною лігою з питань проведення природоохоронних заходів та фахової роботи з підвищення рівня обізнаності громадян щодо екологічних проблем в Україні та шляхів їхнього подолання.





Від імені бібліотекарів хочу подякувати представникам Всеукраїнської екологічної ліги за  надану можливість бути присутніми на надзвичайно пізнавальному семінарі. Діймо разом на захист довкілля! 👏

Немає коментарів:

Дописати коментар