13 березня 2019 р.


Презентуємо виїзну виставку-експозицію
«Тарас вічний і величний,
як сам народ»
 1 березня у будинку культури м. Берестечко відбувся І етап фестивалю театральних колективів,  присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине».

Вечір розпочала привітальним словом міський голова Валентина Залевська. На початку заходу запалено свічу пам’яті поета. Під тихі звуки мелодії М.Скорика ведуча Валентина Гриб розповіла про життя і творчість Шевченка.



У фестивалі взяли участь театральні колективи НД «Просвіта» с. Перемиль, будинку культури с. Мерва, БДЮТу м. Берестечко та клубу с. Іванівка із низкою постановок за тематикою творів Тараса Григоровича.






Учасники та гості заходу переглянули також розгорнуту у фойє будинку культури книжкову виставку-експозицію «Тарас вічний і величний, як сам народ», яку організували бібліотекарі Берестечківської міської бібліотеки для дорослих та бібліотеки для дітей.





Не шкодували присутні аплодисментів солісту НД «Просвіта» с. Смолява Юрію Фіщуку за чудово виконану пісню «Іду до тебе, Тарасе», якою закінчувався захід.


Всі присутні на фестивалі вкотре переконались у високій художній довершеності Кобзаревого слова, в  його висок Правді.

Немає коментарів:

Дописати коментар