29 жовтня 2019 р.


Екскурсійна поїздка в Зарваницю
«Доторкнутись до святинь»

Серед світових Богородичних центрів, визнаних у християнському світі, є і невеличке українське село, яке навіть не на кожній мапі знайдете. Та дорогу сюди знають тисячі вірян різних конфесій. Це – Зарваниця, що за 60 км від Тернополя у Теребовлянському районі. І то не просто «Точка на карті» України. Це - чудотворне місце, яке ось уже 780 років кличе до себе сотні тисяч християн.






22 жовтня, коли золото падолисту нагадує про чарівну осінь, вирушили в дорогу до цієї святині і ми, працівники бібліотек Горохівської ЦБС. І в тихий жовтневий ранок, і в насичене пахощами м’яти та звіробою підвечір’я, трепетно-тихо промовили молитву-подяку Богу. За те, що дозволив бути тут, у святому місці, де зримо відчуваєш, як набираєшся снаги.


 




Зарваниця – це чудове місце, потрапивши сюди, ти забуваєш про все на світі, і живеш лише для одного Бога. Усім рекомендуємо відвідати це святе місце, місце паломництва багатьох вірних з усього світу.




Так що Зарваниця, оцей український Лурд, як її невмируще джерело. Вона жива, діюча, ота «Точка на карті» України. Вона пульсує своєю благодаттю і життєдайністю. Тому і йдуть до неї тисячі християн, незалежно від конфесій.

Ідуть, щоб змінитися, стати бодай трішечки кращими, добрішими, милостивішими…

Дорогою додому ми не оминули і славне місто Тернопіль, де мали змогу помилуватися чудовими краєвидами заходу сонця у місцевому парку та озері.



 



Емоції від поїздки переповнюють і досі. Всього не можливо описати, це треба бачити на власні очі і відчувати серцями. Дякуємо усім за гарний настрій та неповторну дружню атмосферу.  З нетерпінням чекатимемо наступної подорожі.

Немає коментарів:

Дописати коментар