11 липня 2017 р.

Конституція України –
оберіг нашої державності

"Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не захочемо бути"
                                   В. Липинський


28 червня – особлива дата в житті України. В цей день у 1996 році була прийнята Конституція незалежної української держави. Цей закон закріпив правові основи суверенітету і територіальну цілісність України. Конституція стоїть на захисті прав і свобод особистості і громадянина, є гарантом стабільності та благополуччя в суспільстві.

Конституційні традиції українського народу сягають глибини століть: це і
·        Конституція Пилипа Орлика (1710 p.),
·        Конституція Української Народної Республіки (29 квітня 1918 р.),
·        Конституция Украинской Социалистической Советской Республики (14 марта 1919 г.),
·        Конституції Української Радянської Соціалістичної Республіки  (1919—1978 рр.),
·        Конституція України (28 червня 1996 р.)

З нагоди державного свята працівники бібліотеки для дорослих м. Берестечко підготували книжкову поличку під назвою «Конституція в віках», де для відвідувачів бібліотеки представлена історія конституційного розвитку України.


На виставці, окрім самої «Конституції України», представлено літературу історичного характеру, що розповідає про нелегкі етапи написання та прийняття Конституції України, про відомі історичні постаті, що тим чи іншим чином були причетні до її творення. Представлена література допоможе кожній людині, як громадянину України, ознайомитися та вивчити свої права та обов’язки.



Довгим, складним і тернистим був шлях створення Основного Закону нашої держави. Але ще складнішим і нелегким є подальший шлях його утворення і дії.  І, можливо, хтось із вас запише рядок, статтю, розділ у Конституцію своєї країни.

Я хочу, щоб ви не були байдужими до того, що відбувається навколо, не були просто пасивними споглядачами в нашій державі. Бо ми громадяни цієї держави, яку нам у майбутньому будувати, в якій нам жити і творити.

Немає коментарів:

Дописати коментар