21 березня 2019 р.


Поезія – це свято, як любов!

Слова – як пагони. Зароджуються тихо. Тендітно. Проростають в душу і пускають сік. Якщо отруйний – стебло засихає. Часом засихає ще в корені. Якщо життєдайний – проростає квітка. Вона і є та сама ПОЕЗІЯ…

Бувають квіти ароматні й загадкові. Як троянди. Бувають різнобарвні й свіжі. Як тюльпани. Бувають різкі й самозакохані. Як нарциси. І кожна мікрочастинка всіх цих квітів пронизана процесом зросту, часом загнивання, але, безперечно, еволюції і згодом розквіту. Результатом якого потім захоплюються мільйони.

Весна, пробудження природи, як і кохання завжди надихали поетів до творчості, давали поштовх, заряджали енергію, насичували яскравими емоціями. Весна прекрасна і романтична пора року. Саме у березні ми святкуємо День поезії. Це майже як «Всесвітній день ніжності, що торкається душі».

День поезії покликаний об'єднати усіх людей, відданих віршам. В цей день люди мистецтва хочуть нагадати усім, що вірші – це живопис, який можна почути.

До Всесвітнього дня поезії  на абонементі нашої бібліотеки розгорнута книжкова виставка "Чари поезії", на якій представлені кращі зразки класичної та сучасної лірики. Познайомившись з книжковою виставкою, ніби поринаєш в чарівний світ поетичних звуків, відпочиваєш душею.


  
Всіх, у кого в душі квітує поезія – зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар