28 лютого 2017 р.

Воїни: історія українського війська

Сьогодні ми переживаємо не найкращі часи, часи, які, мабуть, на довго залишаться у нашій пам’яті. Зараз Україна перебуває в стані неоголошеної війни із Росією. Нашій державі потрібне потужне військо. Сучасне, добре озброєне та вмотивоване. А одним з найнеобхідніших атрибутів будь-якої армії є її історія.

Серед пріоритетних напрямів зміцнення української державності в нинішньому світі повинно бути будівництво власних професійних Збройних Сил, здатних гарантувати нам суверенітет і свободу. Таких, що опирались би саме на військові традиції нашого народу.

Книжкова виставка-експозиція «Воїни: історія українського війська», організована спільними зусиллями  працівників бібліотеки для дорослих м. Берестечко Л.П. Віняр, І.О. Шморгун та директором місцевого краєзнавчого музею О.А. Дергаєм, і має на меті ознайомити всіх небайдужих із цими традиціями, показати шлях, який пройшли збройні сили України від Русі до АТО.

Матеріали книжкової виставки ознайомлюють відвідувачів із найголовнішими етапами історії українського війська: шлях від князівського дружинника ХІ століття, через реєстрове козацтво Гетьманщини часів Богдана Хмельницького, Корпус Січових Стрільців — і до вояка Збройних сил України у зоні АТО. Книжкова виставка була доповнена музейними експонатами, які мають безпосереднє відношення до висвітленого періоду історії війська.

Для того, щоб більш змістовно передати елементи тієї епохи, яку відображає книжкова експозиція, пропонується й ілюстративний матеріал – 24 постери, видані Українським інститутом національної пам’яті, на яких зображені такі військові з’єднання: військо Давньої Русі, українці у війську Великого князівства литовського, козацьке військо, Українські січові стрільці, військо доби Української державності, Карпатська Січ, Українська повстанська армія, вояки сучасних Збройних Сил України. Експозиція дає змогу зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Запрошуємо всіх бажаючих і небайдужих відвідати нашу виставку «Воїни: історія українського війська», яка діятиме протягом місяця в приміщення бібліотеки для дорослих м. Берестечко за адресою: вул. Шевченка, 2, 3 поверх. При бажанні відвідувачів, директор краєзнавчого музею більш детально розповість про історію українського війська.













Немає коментарів:

Дописати коментар