13 травня 2017 р.

Встеляйте квітами дороги, - бійцям, що мир несли в наш край!

9 травня в Україні відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Українці, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних, докладали надлюдських зусиль задля перемоги у Другій світовій війні, яка чорним смерчем пронеслася територією України, руйнуючи все на своєму шляху.

Минуло 72 роки з часів жахіття Другої світової війни. Але чи були вони дійсно мирними? То в одному, то в другому місці виникали і виникають воєнні конфлікти, і ятрять наші душі «чорні тюльпани» Афганістану і вже криваві «Гради» поливають Схід України, сіючи смерть і страждання. І вже онуки-атовці повторюють подвиги дідів-воїнів Другої світової війни і батьків-афганців, щодня, щохвилини підтверджуючи святу істину – герої – захисники Батьківщини – не вмирають!

В цей день жителі м. Берестечка зібралися біля Меморіального комплексу воїнам-визволителям, щоб вшанувати тих, хто ціною свого життя захистив світ від фашистської чуми у роки Другої світової війни, яка визнана найбільшою і найжахливішою за кількістю жертв і масштабами руйнувань.

Найголовнішою частиною мітингу-реквієму стала молитва настоятеля Свято-Троїцького Собору отця Дмитрія за загиблими у Другій світовій війні. Відправивши панахиду, настоятель Свято-Троїцького Собору наголосив, що потрібно у цей день згадати усіх без винятку загиблих під час війни.


Міський голова Валентина Залевська закликала усіх присутніх віддати шану усім воїнам, які виборювали незалежність країни та вшанувати в цей день і радянських воїнів, і воїнів-афганців, і учасників АТО, які віддавали і віддають свій борг перед країною.


Для всіх присутніх школярі Берестечківської ЗОШ І-ІІІ ст. продекламували вірші про війну.


Потім було покладання квітів до Меморіалу. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув у страшних боях, визволяючи Україну.


Після урочистого мітингу процесія направилася до Пам’ятника борцям за волю народну, розстріляними німцями у 1941 р. для відправлення молебені.



Тож сьогодні, у це урочисте й сумне свято, вітаємо усіх з Днем Пам’яті і Днем Перемоги. Бажаємо здоров’я, благополуччя, злагоди Вам і Вашим рідним, стійкості, згуртованості у війні з московською навалою і переможеного миру нашій державі! Слава Україні! Героям Слава!



Пропонуємо Вашій увазі вірш, написаний читачем нашої бібліотеки Бомбелюк Людмилою Афонівною:

Війна. Печаль. Розруха. Лемент.
Руїнів барикади. Багато зради.
Немає вороття. Це ж рідная земля!
Обірвана пісня життя.

У розпалі тривоги навкруг -  одні дороги
Вибору немає, бо війна.
Несила вже терпіти наруги над землею
В розірваних траншеях колосяться хліба.

Стогне розбите хлібне поле
Важкий гойдає колос наливний
Окроплений сльозою, кров’ю, потом
На смак буде який?

І наче кров’ю, пломеніють маки
Волошкові очі дивляться на світ
Гірко ж то, говорити ще не вміють
Хто ще живий – за всіх живіть!






Немає коментарів:

Дописати коментар