19 квітня 2019 р.


Червона кров Красного Саду

День 19 квітня 1943 року чорною сторінкою назавжди закарбувався в історії Волині. Адже цього дня волинське село Красний Сад назавжди зникло з карти України. Німецька поліція, в яку входили й місцеві поляки, вбила 104-х мешканців. Від села лишилося лише згарище. Живими випадково зостались тільки тринадцять красносадівців.

Тож сьогодні, 19 квітня, у Берестечківській бібліотеці для дорослих вшанували пам'ять невинно знищених волинян, провівши годину-реквієм «Червона кров Красного Саду».


Ушанувавши загиблих пам'ятною хвилиною мовчання, бібліотекарі ознайомили усіх присутніх із  трагічною історією села Красний Сад.




Міський голова, Валентина Залевська, зазначила, що трагедія Красного Саду довгі роки була забутою: «Завдяки місцевим дослідникам вдалося встановити ім'я кожного убитого. Нашим спільним завданням держави і суспільства є відновлення пам'яті про усі жертви нашого народу на шляху до незалежності».



Пам’ятаймо про мешканців села, молімося за них. І нехай Господь Бог благословить усіх нас, аби нічого подібного в майбутньому ніколи не повторилося.


Немає коментарів:

Дописати коментар