10 лютого 2022 р.

Огляд роботи бібліотеки за 2021 рік

 31 грудня 2021 року

Новий рік у бібліотеці. Фотозона "Тут хтось чекає казку і вірить в чудеса"


        Національний тиждень читання.   Акція "Кольорові читання: 7 днів - 7 кольорів". 

7 день - жовтий
В цей день книги одяглися в колір золота - жовий. Це колір сонця, щастя, гармонії і багаства, успіху і процвітання.

6 день - сірий
        Сірий та його відтінки є символомспокою, розважливості та зрілості. Цей колір допомагає заспокоїтися, привести думки в порядок, прийняти правильне рішення і відчути себе впевнено.

5 день - фіолетовий
    Фіолетовий колір - найбільш загадковий і багатогранний. Символ гідності, величі і розкоші, а також символ ночі й містики і таємничості. Той, хто любить цей колір - людина недзвичайна і щедра, прагне до свободи і незалежності, обожнює сюрпризи.
   
4 день - білий 
Подивіться у вікно
Там є дивне полотно.
Колір в нього прецікавий,
Непалкий і неяскравий,
Ніби й геть його нема,
Бо сховала все зима.
    Сьогодні книги в білому нейтральному кольорі.
    Це колір чистоти і невинності, колір, що дає відчуття свободи і спокою, пом'якшує емоції і служить хорошими ліками від стресу.












04 лютого 2021 року

В приміщенні Берестечківської центральної бібліотеки відбулася перша установча нарада працівників Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів - начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Берестечківської міської ради Валентина Залевська привітала колег з початком співпраці та доповіла про роботу закладів культури в умовах децентралізації. Учасники наради обговорили перспективи створення необхідних умов для розвитку та удосконалення роботи закладів культури в Берестечківській міській територіальній громаді.
Виступаючи перед присутніми, виконуюча обовʼязки директора Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради Іванна Шморгун окреслила шляхи функціонування комунального закладу Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради у 2021 році та пріоритетні напрямки його розвитку. Також ознайомила присутніх із основними установчими документами ЦКтНП Берестечківської міської ради, зокрема, наголосила на структурі галузі культури, яка відображена у Положенні про Центр культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради. На сьогодні, це мережа клубних закладів – Берестечківський центральний Будинок культури із 8 філіями, бібліотечні мережа – Берестечківська центральна бібліотека із 7 філіями та Берестечківський народний історичний музей. Значна увага була приділена також питанням штатного розпису, режиму роботи та іншим організаційним питанням.
Головний бухгалтер ЦКтНП Берестечківської міської ради Тетяна Сівачинська ознайомила присутніх із проєктом кошторису на 2021 р. та відповіла на питання фінансово-господарської діяльності галузі.
Заступник директора ЦКтНП Берестечківської міської ради Людмила Віняр визначила основні напрямки організаційно-творчої діяльності, створення умов для розвитку самодіяльного мистецтва, змістовного культурного дозвілля населення.
Виступи методиста культурно-освітнього закладу Володимира Придального та методиста бібліотечної справи Лариси Кулинич були спрямовані на націлення щодо перспективних планів роботи закладів культури на 2021 рік.
Підводячи підсумки наради присутні окреслили пріоритетні завдання, над якими буде працювати галузь у 2021 році:
• формування якісного культурного продукту, впровадження креативних форм роботи в закладах культури, охорона культурної спадщини;
• оптимізація системи забезпечення населення громади культурними послугами;
• створення умов для змістовного дозвілля, навчання, роботи, реалізації творчого потенціалу молоді у соціальному та культурному прості;
• проведення культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на реалізацію пріоритетних завдань галузі культури;
• формування позитивного культурного іміджу Берестечківської громади на всеукраїнському та міжнародному рівнях (участь у фестивалях, конкурсах тощо);
• популяризація туристичних об’єктів громади та ін.




Немає коментарів:

Дописати коментар