10 лютого 2022 р.

Соборність українського духу - навічно в серцях та помислах



      В українського народу є багато подій, що золотими літерами вписані в його історію. Однією з них є День Соборності України, або День Злуки, який вже традиційно відзначається в Україні 22 січня.
      Цій надзвичайно важливій даті в історії нашої держави був приурочений флешмоб «Об’єднаймо Україну разом». До нього долучилися працівники центральної бібліотеки. Також переглянули документальний фільм Львівського телебачення «Акт злуки: відтворення історичної правди» в Берестечківському ЦБК. Поклавши квіти до Меморіалу Слави героям, полеглим у боях за незалежність Батьківщини, учасники дійства разом схилили голови перед пам’ятним знаком українським січовим стрільцям, встановленим на місці їх загибелі 22 травня 1919 року. Після цього оглянули виставку до Дня Соборності України, експоновану в Берестечківському народному історичному музеї.
Для користувачів Берестечківської центральної бібліотеки й бібліотеки-філії ддля дітей працівники заздалегідь підготували книжкову виставку-інсталяцію "Соборність українського духу - навічно в серцях та помислах".
      

Немає коментарів:

Дописати коментар