6 квітня 2017 р.

Щирий сміх продовжує життя


Чи є потреба в наш суворий час у такому святі, як Всесвітній день сміху? Мабуть, таки є, - міркували юні театрали БДЮТу, що днями завітали у гості до бібліотеки "Мудрої сови", аби в оточенні літературної спадщини видатних українських гумористів зорганізувати літературну кав'ярню на тему "Гумор і я". Адже усміхаючись, ми й самі стаємо добрішими, та з іншими прагнемо поділитися позитивними емоціями.

                   
Цікаво, що за інформацією Академічного тлумачного словника української мови, слова "усмішка" і "посмішка" мають не зовсім тотожне значення, - розповідає керівник студії "Літорост" Оксана Данилюк. Усміхнена людина виражає лагідність, задоволення, приязнь. Тоді як "посмішка" - це особливий вираз обличчя, що виражає глузування, іронічне ставлення до когось або чогось. Тому гуртківці сьогодні тільки по-доброму усміхалися. І було з чого! Адже у нашій бібліотеці кожен зміг вибрати твори улюбленого автора-гумориста та ознайомитися з літературою виставки "Сміх - це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя. В. Гюго".

Гуртківці Наталя Пашнюк, Христина Малафіюк, Мар'яна Трачук розповіли гуморески Павла Глазового та Костя Волиняки.


Призер обласного конкурсу юних читців-гумористів Богдан Душко майстерно продекламував твір Остапа Вишні "Федько-зошит". 


Виявилося, що діти й самі є авторами гуморесок.



Так, переможець обласного конкурсу "Посміхнімось щиро Вишні" у номінації "Власні усмішки" Юрій Данилюк розповів, що на створення гуморески його надихнуло спостереження за витівками домашнього улюбленця.

Свій твір "Декілька способів, як зробити з кота кваліфіковану няньку"  автор доручив зачитати найактивнішому декламатору студії "Літорост" Ілоні Зімосі.

   
Учасники гуртка Сабіна Сай та Юлія Лащук ознайомили присутніх із таким гумористичним жанром, як синхробуффонада. "Муха і банан" - цей дотепний твір у їхньому виконанні зібрав багато щирих теплих оплесків.


Загалом, атмосфера у літературній кав'ярні була веселою і  дружньою, усі учасники розповідали анекдоти, бувальщини, а на завершення пройшли веселе тестування на уважність "У тестуванні ми змагались, коли зробили - засміялись".


Девізом літературної кавярні стала цитата сучасних коміків: "Сміємось - значить, не здаємось!"

Працівники бібліотеки усміхалися разом з гостями і з Вами теж ділимося позитивом.

Немає коментарів:

Дописати коментар