20 лютого 2018 р.

Небесна  Сотня.
Герої не вмирають!



День пам'яті Героїв Небесної Сотні  відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Минуло чотири роки від тих подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті українського народу та стали переломним етапом в історії нашої держави.

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад 100 активістів Майдану.

Ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони - перші, хто став на шлях боротьби, яка продовжується й сьогодні. Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України. Їх  назвали «Небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним.

Сьогодні у пам'ять про Небесну Сотню у бібліотеці для дорослих м. Берестечко діє книжкова виставка «Небесна Сотня. Герої не вмирають!»


Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар