25 вересня 2018 р.


Пригоди команди підопічних Берестечківського психоневрологічного інтернату за мотивами гри «Форт Боярд»


14 вересня у нашому місті для підопічних Берестечківського психоневрологічного інтернату відбувся «Форт Боярд», у рамках якого любителі загадкового і таємничого з великим задоволенням брали участь у різноманітних завданнях. Програма «Форт Боярду» була насичена чисельними естафетами, пошуками, веселими і цікавими іграми. Кожна команда, отримуючи ключі за швидкість виконаних завдань, мала можливість попасти до кімнати скарбів.

Організатори дійства – працівники бібліотек для дорослих та дітей м. Берестечка, працівники Берестечківського міського будинку культури та Берестечківського психоневрологічного інтернату – старанно підготували для учасників гри цікаві завдання-пригоди.


Оригінальним було визначення подальшого маршруту: учасники «Форт Боярду» повинні були по-черзі розбити кульки стрілою, всередині яких містилися завдання для того, щоб визначити послідовність відвідування станцій пригод.




Перша станція пригод мала назву «Колона бібліотекаря». На цьому етапі учасники дійства ділилися на дві команди: першу команду у бібліотеці для дітей зустріла Добра Казка, яка запросила учасників гри у «Казкову пригоду», а іншу команду у бібліотеці для дорослих гостинно зустрічала Лісова мавка, яка провела вікторину по творчості видатних українських письменників Тараса Шевченка та Лесі Українки «Велети слова». За кожну вірну відповідь вікторини учасники отримали книгу, з сукупності яких побудували високу літературну колону, за яку отримали перший ключик до кімнати скарбів.






Друга станція пригод називалася «Сніданок у лисички й журавля».  Естафета полягала в тому, щоб, не згинаючи рук, якнайшвидше з’їсти сніданок і знайти ключик, який був захований на дні в одній із ємкостей з їжею.




Третя станція пригод під назвою «Коси вербові» навчила учасників команд розплітати вербові косички, в одній з яких був заплетений ключ до кімнати скарбів.


Наступна пригода «Скільки ниточка не в’ється – до ключика приведе» полягала в тому, щоб, зафіксувавши кисть руки за допомогою карабіну до канату, пройти повз всі лабіринти та перешкоди до кінцевої точки, де знаходився ключик.


На п’ятій станції під назвою «Несправжня риболовля» учасникам команд потрібно було виловити ключ у водах річки Либідь.





 


На ерудованість, начитаність та уміння змагатися у команді випробовував усіх учасників «Форт Боярду» квест «Веселий» - учасники шукали відповіді на поставлені питання за допомогою виданих підказок, розгадували загадки, долали різноманітні перешкоди.









Добра Казка й Лісова Мавка допомагали справлятись із завданнями, підтримували, а в кінці гри обміняли ключі на подарунки. 



У результаті «Форт Боярд» став для всіх захоплюючою пригодою, яке перевірила кожного на «міцність» і подарувала незабутні емоції!



Немає коментарів:

Дописати коментар