16 грудня 2019 р.


Радіємо успіхам бібліотеки с. Перемиль

За багаторічну роботу бібліотек Горохівського району у нас зародилася добра традиція, яку ми всіма силами будемо підтримувати, доки існуватимуть бібліотеки – відвідувати своїх сусідів-колег із професійним візитом.



Цього разу бібліотекарів Берестечківських міських бібліотек для дорослих та дітей, бібліотек с. Мерва та с. Піски хлібом-сіллю зустрічала бібліотекар Перемильської бібліотеки Оксана Маслічук. Господиня закладу провела чудову оглядову екскурсію бібліотекою, розповіла про заходи, які проводяться у книгозбірні, поділилася досвідом залучення читачів до бібліотеки. Така активна позиція місцевого бібліотекаря сприяє тому, що жителі села памʼятають про бібліотеку, відвідують, допомагають, шанують.




Під час екскурсії ми обговорили такі важливі питання – як повернути людям радість від читання,  чи потрібно керувати читанням молоді, яка сучасна форма популяризації читання в бібліотеках є найперспективнішою.

Свій творчий підхід до справи та креативність Оксана Маслічук продемонструвала у виставці-інсталяції «Пори року у бібліотеці».



Окремо хочеться відзначити створену власноруч працівниками культури с. Перемиль народознавчу світлицю, яка зберігає пам'ять про минуле жителів села. В світлиці зберігаються речі стародавнього вжитку: діжка для випікання хліба, ночви, масниця, гребінки для розчісування вовни, стародавні рублики, скриня для зберігання весільного посагу, вишиті рушники, рядна, хустки, глечики, одяг,  і т.д.






Після огляду світлиці ми мали змогу особисто прийняти участь у відтворенні народних звичаїв, пов’язаних із святом Андрія -  Андріївських вечорниць.




В цей день ми всі продуктивно попрацювали, обмінялися досвідом, поговорили про наболіле і повезли з собою меседж: "Якщо бібліотека стане цікавою, відкритою до модернізації, активно долучатиметься до життя громади, то її ніхто не наважиться закрити, бо на боці книгозбірні стоятиме громадськість".


Немає коментарів:

Дописати коментар