15 травня 2018 р.

«Від матері до матері  дорога - це просто називається – життя!»


У травні, коли прокидається природа,  коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері. Зі звуку сльозинки народжується на світ Святе слово – Мама, яке вимовляє дитина.

13 травня  в Будинку культури м. Берестечко відбувся святковий концерт, приурочений Дню Матері. Цьогоріч концерт назвали «Від матері до матері  дорога - це просто називається – життя!» Святкування розпочалося з вітальної пісні, яку з любов’ю майстерно виконала солістка ВІА «Берест» Ольга Воляник-Круглік.

Глядачі з великим задоволенням слухали зворушливі слова про повагу й любов, про вдячність дітей за недоспані ночі і одвічну турботу, які були присвячені найдорожчим у світі – нашим мамам.


У пролозі, що його підготували керівники і гуртківці БДЮТ, читці проникливо сказали своїм матерям і Матінці Божій наскільки сильно їх люблять. У щоденних клопотах  не завжди вистачає часу, аби приділити матерям увагу, тому великою радістю для мам і бабусь було відчути любов своїх дітей, учасників свята, що зійшли в глядацький зал і після хореографічної композиції подарували мамам квіти.

З найбільшим нетерпінням чекали свята наймолодші його учасники – 5-6-річні гуртківці драматичної студії «Літорост».

Зворушливим завершенням прологу стала літературно-музична композиція «На місячній доріжці зустрілись дві душі», в якій душа воїна розмовляє ще з ненародженим немовлям, благословляючи його на життя і обіцяючи «…Я прикрию спину тобі із небуття». Майстерно виконана ВІА «Водограй» (керівник – Олена Черниш) пісня «Браття» продовжила тему звеличення воїнів АТО і їх матерів.

Концертна програма складалася з різножанрових номерів, у які діти вклали усю любов своїх маленьких сердець. Ведучі Ірина Котик та Богдан Душко проникливо звертались до матерів з подякою за клопітку мамину працю, ласку та тепло.

Вокальний ансамбль учнів Берестечківської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник – Галина Галабуз) дивував акапельним співом, веснянками, емоційним виконанням пісень.

Найменші танцюристи ДНЗ «Малятко» та БДЮТ подарували своїм матусям оригінальний «Танець джентельменів» (керівники – Наталія Томашук, Оксана Данилюк). А хореографічні колективи БДЮТ «Струмочок» та «Дивоцвіт» (керівник – Олександра Метельська) чарували своєю граційністю та чуттєвістю.
Окрасою свята стали вихованці Олени Черниш – ансамбль скрипалів музичної школи та неперевершений Вокально-інструментальний ансамбль «Водограй» БДЮТ.

Дуже тепло вітали глядачі учасників зразкової студії драматичного мистецтва «Літорост» (керівник – Оксана Данилюк), які підготували сценку «Три мами» та інсценізували уривок з драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Учасники Клубу вихідного дня (керівник – Валентина Надашкевич) підготували цікаву сценку «Діти і дорослі».

У фойє Будинку культури чарувала око виставка виробів гуртківців БДЮТ, котру організували керівники гуртків Інна Смаль, Ганна Бойко, Сергій Данилюк.

Директор БДЮТ Марія Фридинська нагородила переможців обласних конкурсів, виставок та змагань та керівників закладу, котрі підготували святковий концерт.

На закінчення концерту голова міської ради Валентина Залевська подякувала усім організаторам свята і зазначила, що день матері – це справді свято взаємної любові і пошани дітей та матерів.

Концертне дійство завершилося флешмобом хореографічного гурту «Тандем» «Нехай квітує Україна – щасливі будуть матері!».

Постановку концертного дійства забезпечили працівники Будинку культури, які з задоволенням надали теплу та затишну залу, де спільними зусиллями була створена гарна родинна атмосфера. Професійний вокал ВІА «Берест» подарував усім присутнім хороший настрій та доброзичливу атмосферу.

Глядачі отримали масу задоволення, приємні емоції, квіти від люблячих дітей, а учасники – теплі оплески. Свято вдалося!


Немає коментарів:

Дописати коментар