18 травня 2018 р.

Вишиванку одягай – 
Україну поважай!



У третій четвер травня українці по всьому світу святкують особливе свято – День вишиванки. Цього дня на вулицях можна побачити таке різноманіття вишитих сорочок та суконь, з яким може зрівнятися хіба вишиваний парад на День Незалежності. Чоловіки й жінки, діти та дорослі одягають вишиваний одяг та гордо дефілюють у школу, на роботу чи просто прогулятися містом. І хоч кажуть, що патріотизм не на грудях, а в душі, одягаючи вишиванку не можна залишитися байдужим, а хочеться гордо заявляти усім навколо – ми українці і цим пишаємося!

До Всесвітнього дня вишиванки працівники бібліотеки для дорослих організували флеш-моб «Вишиванку одягай – Україну поважай!» Жителі Берестечка з гордістю одягнули рідні серцю вишиванки. Долучилися до флешмобу представники місцевої влади, колективи БДЮТу, музичної школи,  представники громадських організацій, вчителі школи, бібліотекарі, друзі і партнери та активні користувачі бібліотеки.












В цей день працювала пересувна бібліотека для всіх бажаючих підтримати свято української вишивки. Бібліотекарі міської бібліотеки для дорослих завітали до працівників магазинів, кафе, служб поштового зв’язку,  привітно зустрічали людей і на вулиці, презентуючи їхній увазі книги про українську вишиванку та розповідали про історію національного вбрання українців, символи у вишивці та їх значення.







 
День вишиванки проминув створив святковий настрій та залишив по собі яскраві спогади.



Тож носімо на долю і щастя вишиванку, це наш український космос і наш національний оберіг!


Немає коментарів:

Дописати коментар