4 травня 2018 р.

Презентація «Безпека в Інтернеті»


Кількість користувачів мобільних телефонів та Інтернету щодня невпинно збільшується. Більшою їхньою частиною є молодь. Особливу небезпеку незахищений інформаційний простір приховує для людей з обмеженими можливостями, оскільки вони найбільш вразливі і незахищені в сучасному інформаційному середовищі. Інтернет може містити інформацію агресивного чи соціально небезпечного змісту. А надання переваги віртуальному світу перед реальним справляє негативний вплив на психіку і здоров’я людей та може погіршити не тільки зір, поставу та сон, але й викликати тривожність, дратівливість, соціальну дезадаптованість і узалежнену поведінку. Для когось Інтернет може бути єдиним джерелом спілкування, але слід враховувати те, що віртуальна реальність ніколи не замінить гармонійних взаємин і повноцінного спілкування між людьми.

Наше завдання як бібліотекарів - навчити людей з обмеженими можливостями використовувати Інтернет правильно. Так само, як ми вчимо наших користувачів безпеки в реальному житті - на вулиці та дорозі, нам необхідно навчити їх безпечній поведінці у віртуальному житті - в Інтернеті.

Цими днями в бібліотеці для дорослих, а саме в Пункті вільного доступу до мережі Інтернет,  відбулася презентація на тему: «Безпека в Інтернеті» для вихованців Берестечківського психоневрологічного інтернату. 




Вихованці ознайомилися з ризиками під час роботи у всесвітній мережі та методами боротьби з ними. 



Засвоївши  правила користування Інтернетом, учасники заходу  розділившись на дві команди, змагаючись у вікторині «Що я знаю про безпечну роботу в Інтернеті» - перемогла дружба.




Бажаємо кожному з Вас бути уважними, обачними та проінформованими у роботі в мережі Інтернет, щоб не потрапляти в шахрайські афери та оминати всі віруси! 

Немає коментарів:

Дописати коментар