4 травня 2018 р.

Виїзний семінар у бібліотеці с. Мирків

Яка роль книгозбірні сьогодні? Що треба зробити, щоб бібліотека користувалася популярністю серед місцевого населення? На всі ці запитання  та на багато інших працівники бібліотек Горохівської ЦБС знайшли відповіді,  взявши участь у квітневому виїзному семінарі  на базі бібліотеки с. Мирків.

В системі підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Горохівської ЦБС вже стало традицією  організовувати виїзні семінари, на яких бібліотекарі  знайомляться з роботою конкретної бібліотеки, обмінюються досвідом, займаються на практичних заняттях та обговорюють проблемні питання. А ще такі семінари стимулюють бібліотекаря-господаря показати колегам свої досягнення та здобутки, співпрацю з місцевою владою, організаціями та установами села/міста, найактивнішими читачами, показати літературно-творчу лабораторію свого професійного досвіду.

У селі Мирків нас гостинно зустрів сільський голова, який розповів про історію села та бібліотеки, її сучасну діяльність.


Проведення навчань на базі Мирківської бібілотеки спонукало бібліотекаря до оновлення книжкових виставок та створення більш комфортних умов для користувачів. До семінару у бібліотеці був створений куточок старожитностей, що вміщує стародавні речі: вишиті рушники, рядна, хустки, глечики і т.д. Для бібліотекарів було проведено екскурсію по бібліотеці. Також присутні ознайомилися з українськими традиціями та звичаями  на уроці народознавства «Подаруй мені, мамо, хустину», який провела  бібліотекар Мирківської бібліотеки.













На завершення всі учасники висловили думку, що практика проведення виїзних семінарів має надзвичайно велику користь, і заслуговує на подальше проведення їх в усіх бібліотеках-філіалах району.




Немає коментарів:

Дописати коментар