16 жовтня 2018 р.


Від яйця-райця до яйця Фаберже

Людство придумало собі багато свят, визначних дат. Одна з них – день яйця. Цікава річ! І можна її цікаво і корисно відмітити. А що для цього може запропонувати бібліотека? І як може бібліотека з користю для своїх відвідувачів провести День яйця, наприклад?

СУЧАСНА бібліотека може запропонувати багато! Перш за все, інформацію: ознайомлення із історією святкування свята, світовим фольклором, книгами, рецептами, живописом. Показати витвори рук людських – декоративний розпис яєць різними техніками. Ну і , звичайно, почастувати гостей різноманітними стравами із яйця за рецептами з тих самих книг (і з Інтернету також, не дарма ж у нас Інтернет-центр працює!).





12 жовтня з нагоди Всесвітнього дня яйця у бібліотеці для дорослих ще зранку «кипіла робота»: одні малювали плакати, готували книжкову виставку-експозицію «Від яйця-райця до яйця Фаберже»  та книжкову інсталяцію у вигляді яйця, розфарбовували яєчні композиції, інші – готували смачні яєчні пасти-намазки до бутербродів, варили перепелині яйця, смажили сосиски в яйці, запікали перець та помідори в яйці, інші – всі ці страви декорували, одним словом – задіяні були абсолютно всі!


 










У результаті наша бібліотека своїми смачними запахами страв (які було чути ще з першого поверху) та оригінальними книжковими виставками-інсталяціями гостинно запрошувала всіх гостей та користувачів бібліотеки  завітати до нас цього дня.









Жоден, хто навідався в цей день до бібліотеки, не пошкодував. І завітає до нас ще не один раз, ми впевнені!


 



 







Немає коментарів:

Дописати коментар