22 січня 2019 р.


«В День злуки візьмемось за руки»

Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя соборна Україна
Знов зустрічає новий день!

Знаменитий Акт Злуки – об’єднання в єдину соборну державу Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – було проголошено 22  січня 1919 року, яке ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.  

З нагоди свята бібліотека для дорослих спільно з будинком культури м. Берестечко організували флешмоб  «В День злуки візьмемось за руки», під час якого учасники,  взявшись за руки, утворили коло єднання, яке символізувало Україну – єдину, соборну, продемонстрували свою громадську позицію, що лише в єдності ми  збережемо нашу державу. 



Участь у флешмобі взяли працівники міської ради, бібліотеки для дорослих та для дітей, Будинку культури, працівники та вихованці БДЮТ, підопічні місцевого психоневрологічного інтернату, громадськість міста.

Коло єднання вселило віру у кожного учасника та перехожого, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною.


Крім того, в бібліотеці для дорослих було проведено інформаційну годину «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Учасники не тільки занурились в  історію виникнення свята, а й ознайомились з історичними фактами становлення і розвитку України як держави, пригадали імена видатних українців.







Присутні мали можливість ознайомитись із патріотичною книжковою виставкою «Моя єдина Україна» представленою в бібліотеці для дорослих, яка привертала увагу користувачів цікавим матеріалом та викликала роздуми над непростою долею нашої країни, її сьогоденням та майбутнім українського народу.









Немає коментарів:

Дописати коментар