31 січня 2019 р.


Беремо участь у Вікімарафоні з написання рекордної кількості статей до онлайн-енциклопедії


З 28 по 30 січня працівники бібліотеки для дорослих провели Вікімарафон в україномовному розділі Вікіпедії, присвячений 15-річчю української Вікіпедії, ідея якого полягала у написанні нових статей до україномовного розділу популярної онлайн-енциклопедії.

Вікіпедія – це наша спільна пам’ять, яку ми маємо постійно поповнювати новою інформацією. Не кожен може витрачати свій час на прочитання паперової енциклопедії. Але якщо ви хочете дізнатися правду – Вікіпедія стає вагомим джерелом. Її потрібно і контролювати, і дописувати, і розвивати.

На початку марафону працівники бібліотеки для дорослих дали учасникам невеличкий майстер-клас з основ редагування Вікіпедії, після чого розпочали процес написання статей. Усім охочим працівники бібліотеки для дорослих допомогли створити статтю, а також надали можливість скористатись авторитетними джерелами, які є у нашій бібліотеці. Вікімарафон відбувався як онлайн, так і наживо, і пройшов дуже вдало.


 


Найстарша учасниця Вікімарафону 70-річна жінка, яка за допомогою працівників бібліотеки для дорослих створила свою першу статтю. Проект зібрав 12 учасників віком від 21 до 70 років  — в результаті створено 4 статей, 8 поліпшено.










 



Серед статей, написаних та редагованих упродовж тижня — біографії, статті про пам’ятки, описові, статті про підприємства і установи міста  та багато інших.



Привітати своє місто чи село, написавши про нього статтю у Вікіпедію — це найкраща іменинна традиція з можливих! Якщо ви хочете організувати щось подібне для свого населеного пункту — звертайтеся, Вікімедіа Україна допомагає!

Немає коментарів:

Дописати коментар