15 січня 2019 р.


Запрошуємо користувачів нашої бібліотеки до написання Вікіпедії: найактивнішим подарунки!


30 січня 2019 року українська Вікіпедія святкуватиме 15-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди бібліотека для дорослих оголошує про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який триватиме з 28 по 30 січня 2019 року.

Для новачків та всіх учасників створено сторінку Вікімарафону, яка пояснює основні засади Вікіпедії, правила написання енциклопедичних статей, містить корисні навчальні ресурси для початківців у Вікіпедії, а також дозволяє створити статтю, скориставшись «Майстром написання статей». Всі статті мають відповідати критеріям значимості, базуватися на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторське право, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень.

Для тих, хто не може визначитися чи знайти тему для статті, у Вікіпедії укладено спеціальні списки «червоних посилань» – статей, яких поки що бракує в онлайн-енциклопедії. Для участі в акції також не обов’язково писати статтю саме в дні проведення Вікімарафону: її текст можна підготувати заздалегідь, а вже під час акції опублікувати статтю у Вікіпедії.

Найактивніші учасники акції зможуть отримати невеличкі пам’ятні сувеніри від працівників бібліотеки для дорослих. Чекатимемо вас, дорогі наші користувачі, 28-30 січня і будемо раді допомогти у написанні Вашої статті!

Немає коментарів:

Дописати коментар