20 листопада 2018 р.


Осіння толока

Здавна в українців був звичай – проведення толоки. Її організовували для спільного збирання врожаю, спорудження будинків, випасу худоби тощо. З роками сама практика організовування толоки збереглася, проте її призначення дещо модернізувалося.

На таку осінню толоку 13 листопада вийшли й працівники бібліотеки для дорослих, дитячої бібліотеки, історичного музею та міської ради, щоб прибрати від опалого листя та сміття територію, яка прилягає до міської ради. Озброївшись граблями та віниками, завзято взялись до роботи. Навипередки загрібали осіннє опале листя, збирали сухі гілочки дерев, папірці, які валялись. Чоловіки, взявши старі покривала, підносили до вантажного автомобіля й висипали на нього сміття.





А як було приємно спілкуватися в такій невимушеній атмосфері! Навкруги лунав щирий сміх та веселі жарти. Робота всім сподобалась, бо хоч і важко фізично працювати, але все ж інколи приємніше бути на свіжому повітрі, ніж у приміщенні.




Залишившись задоволеними своєю маленькою, але такою потрібною працею, ми розійшлись по робочих місцях, пам’ятаючи народну мудрість «Чисто не там, де прибирають. Чисто там, де не смітять».

Немає коментарів:

Дописати коментар